10ª Jornada de Humanización de Hospitales para niños

Es recomana l'utilizació de navegadors compatibles com Google Chrome o Mozzilla Firefox per al correcte funcionament de la pàgina web.

 
banner humanizacion

Presentació

Vamos por buen camino

10 anys

El 9 de març de 2007 es va celebrar la Primera Jornada de Humanización de Hospitales para Niños en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Dèiem en aquell moment que volíem promoure i protegir els drets dels nens hospitalitzats i animàvem als professionals dels centres pediàtrics a treballar dur per aconseguir que l’experiència hospitalària tingués una atenció completa, física i emocionalment. Ens comprometíem a aconseguir que es prestés atenció a totes les necessitats dels nens i a buscar el compromís de las institucions per a assegurar aquesta “atenció completa”.

Cada vegada som més, cada cop més centres se sumen a aquesta corrent d’humanització que ha vingut per a quedar-se. Avui, també al nostre país, ja no es concep un lloc on hi hagi nens que no tingui colors a les parets, voluntaris pels passadissos, sales de joc, música… ja no estem tan lluny d’aquells hospitals que, lluny de les nostres fronteres, ens donaven tanta enveja.

Però hem de seguir, i complir una dècada és una bona ocasió per a reflexionar sobre el que falta. Hem de seguir treballant més enllà de tenir dibuixos a les parets. Hem d’entrar en temes de més calat, més difícils: la presència de pares, el control del dolor, la participació sincera de les famílies, l’eliminació de normes sense veritable valor, la contractació d’especialistes en atenció emocional, etc., etc.

S’ha fet molta feina però queda recorregut.

El nostre reconeixement a aquells hospitals que es van sumar a l’aventura i van seguir una jornada darrera l’altra fins a complir aquesta dècada: Gregorio Marañón y La Paz, de Madrid, La Fe, de València i tants centres que ens han aportat les seves experiències. El nostre reconeixement a tots aquells que s’esforcen dia a dia per atendre als nens com el que son, nens. El nostre ànim a qui ho tenen difícil. El nostre suport a qui ho necessiti.

Tenim moltes ganes de veure-us a tots de nou a Barcelona.

Fins aviat.